Novetats significatives a les llicències federatives pel 2007, assegurança gratuïta pels menors de 16 anys

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fet públic recentment el quadre de cobertures i preus de les llicències per al 2007, que es poden tramitar a les entitats excursionistes a partir del dia 20 de novembre.

La novetat més significativa pel 2007 és que els menors de 16 anys no hauran de pagar l’assegurança, gràcies a l'acord de col·laboració entre el Consell Català de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. El que comporta una rebaixa molt important en el cost de la llicència.

El 16 de març de 2006 va ser signat l'acord entre el Consell Català de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), per a la subvenció de l’assegurança obligatòria d’accidents esportius per a tots els federats menors de setze anys inclosos, d’acord amb el Reial Decret 849/1993 de 4 de juny.

Per tant, l’assegurança esportiva per a menors de 16 anys (inclosos) està subvencionada i oferta per la UFEC.

En conseqüència a partir del 2007 la FEEC treballarà amb dues companyies d’assegurances: Mapfre Assegurances Generals i Sabadell Grup Assegurador.

Aquest fet comporta una reestructuració de les categories de la llicència federativa, que passen a ser les següents:

- Categoria Sub-14: Des del naixement fins als 13 anys inclosos. Modalitat única
- Categoria Sub-17: Dels 14 als 16 anys inclosos. Modalitat única
- Categoria Sub-18: Federats de 17 anys. Amb modalitats: A, B, C i D
- Categoria Majors: Dels 18 fins als 75 anys inclosos. Amb modalitats: A, B, C, D i E
- Categoria Supra-75: Majors de 75 anys. Modalitat única (F)

Com en els darrers anys, està en marxa la publicació del llibret de llicències, amb tota la informació detallada de les cobertures i prestacions de les llicències. Aquest llibret es farà arribar a tots els federats de l'any 2006 amb l’últim Vèrtex de l’any.

Assegurança sub-14 i sub-17

A partir d’ara les Llicències Federatives de la FEEC de les categories Sub-14 i Sub-17 serviran per participar en les competicions pròpies de la FEEC i, en el àmbit del lleure, tindran cobertura per a qualsevol altre esport que el menor practiqui de forma no competitiva.

Les llicències Sub-14 i Sub-17 tenen cobertura mundial i permetran que el federat pugui competir a competicions catalanes, estatals (amb l’habilitació de la FEDME) o internacionals (amb l’habilitació de la FEDME si s’escau).

Característiques generals de l’assegurança sub-14 i sub-17

Aquesta llicència és vàlida per a aquells que vulguin participar en competicions oficials d'àmbit català, estatal i internacional, doncs inclou les condicions establertes al Real Decreto 849/1993 de 4 de juny per a l'assegurança obligatòria. L’àmbit geogràfic de cobertura és per tot el món, i queda coberta la pràctica d’activitats de tots els esports.

Normativa per les llicències federatives 2007 (sub-14 i sub-17)

Assegurança sub-18, majors i supra-75

Les llicències de les categories Sub-18, Majors i Supra-75 continuen estan contractades directament des de la FEEC amb Sabadell Grup Assegurador i, per tant, mantenen les mateixes cobertures i característiques que en anteriors ocasions.


Característiques generals de l'assegurança (sub-18, majors i supra-75)

Cal considerar que respecte al Pla de l'any 2006:

Es manté que en cas d'accident els titulars de la llicència han de comunicar l'accident al telèfon d'assistència que apareix a la tarja federativa en un termini de 72 hores, encara que es pugui pensar que la lesió no és greu i no requerirà assistència mèdica. Si no es compleix aquest requisit la companyia asseguradora no es fa càrrec de les despeses assistencials derivades d'aquell accident.

Els majors de 75 anys han d’acollir-se a la categoria Supra-75. Es mantenen les mateixes millores de cobertures que a l’any 2006.

Terminis de validesa i tramitacions

- Cal tenir present que la validesa de la llicència de 2006 expira el 31 de desembre.
- La llicència del 2007 serà vàlida a partir de l'1 de gener encara que s'hagi expedit abans.
- Es pot iniciar la tramitació de les llicències de 2007 a partir del dia 20 de novembre de 2006.
- Recordeu que la data de vigència de la llicència és l'endemà (24h.) de la seva tramitació a la FEEC tot i que físicament el federat encara no disposi de la seva llicència.
- Convé tramitar la llicència amb temps a la vostra entitat, i abans de principis d'any per disposar de cobertura des del primer moment. Penseu en els dies de festes nadalenques i ponts.

- MOLT IMPORTANT: Verifiqueu que l'adreça i la resta de dades que subministra la vostra entitat són correctes.

Penseu que si no ho són podreu tenir una llicència amb dades errònies, deixar de rebre la revista Vèrtex i d'altres inconvenients. Si no heu fet cap canvi de domicili o d'altres dades, només necessitarem el Nom, Cognoms i DNI si ja havíeu tingut la llicència del 2006.

Feu ús i difusió de la llicència

- Aquest any 2006, més de
25.000 persones han confiat en els avantatges d'estar federat i pertànyer a aquest col·lectiu.
- Si teniu amics o coneguts que encara no estan federats, informeu-los dels avantatges de posseir la llicència federativa. A més, hi ha un sistema de tramitació de llicència a través d'Internet per aquells que la vulguin obtenir per primera vegada.
- Feu ús dels avantatges de la llicència: descomptes, participació en activitats, etc.
- Consulteu la web o subscriviu-vos al butlletí electrònic per estar al dia de totes les novetats i notícies d'actualitat.

Llicència FEEC, una muntanya d'avantatges

Aquest any 2006, més de 25.000 persones han confiat en els avantatges d'estar federat i pertànyer a aquest col·lectiu. La llicència federativa representa a més d'una assegurança personal, l'obtenció d'una sèrie d'avantatges, preu especial als refugis, descomptes a botigues, estacions d'esquí, càmpings, etc.

La llicència de la FEEC us ofereix:

- Participació en Campionats, Copes Catalanes i competicions de: Caminades de Resistència, Curses de Muntanya, Escalada Esportiva, Esquí de Muntanya, Marxes Tècniques, Raids d'esports de Muntanya, Ral·lis d'Alta Muntanya i Curses d'Orientació (en conveni amb la Fed. Cat. de Curses d'Orientació) i Duatlons de Muntanya - XM Duathlon Series (en conveni amb la Fed. Cat. de Triatló)

NOTA: Per a les competicions d'altres esports i especialitats cal tenir la llicència federativa corresponent.

- Participació en activitats de la FEEC i de les entitats amb preus avantatjosos (campaments, aplecs, activitats de joventut, etc.).

- Una llarga llista de
serveis amb descompte

- Recepció a domicili de la
Revista Vèrtex
6 números a l'any (excepte el col·lectiu infantil i la modalitat A)

- Preus especials als
refugis de la FEEC i tarifes especials en la utilització dels refugis de les entitats federades

- Accés a centres de documentació i arxius especialitzats

- Possibilitat d'accés a
subvencions i premis per activitats d'alt rendiment esportiu (activitats alpinístiques, expedicions, centres de tecnificació, etc.)

- Possibilitat d'incorporació als centres de tecnificació d'esquí de muntanya, escalada esportiva o alpinisme per a aquells joves que vulguin assolir l'alt rendiment i competir

- Accés a formació de qualitat: cursos de promoció de diferents especialitats a preus subvencionats, activitats docents de l'ECAM (titulació de tècnics, reciclatges, etc.) i el Curs de Medicina i Socors de Muntanya a preu reduït.

- L'adquisició d'una pòlissa d'assegurança amb Sabadell Grup Assegurador, segons les condicions de les diferents modalitat establertes

- Assistència en salvaments efectuats pels Grups de Rescat de Muntanya de tot el món, segons les condicions de la Pòlissa.

Possibilitat d'habilitació de la llicència per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada
(FEDME)