Més cobertures amb la llicència federativa pel 2008

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fet públic recentment el quadre de cobertures i preus de les llicències per al 2008, que es poden tramitar a les entitats excursionistes a partir del 26 de novembre. Enguany es canvien bona part de les cobertures sanitàries dels majors de 17 anys, que en línies generals augmenten, i els menors de 16 anys tampoc hauran de pagar l’assegurança.

També aquest 2008 continua la promoció de bastons a 17 euros, fins a exhaurir existències.

Al igual que aquest any, els menors de 16 anys no hauran de pagar l’assegurança, gràcies a l'acord de col·laboració entre el Consell Català de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Fet que va comportar una rebaixa molt important en el cost de la llicència pels usuaris d'aquesta franja d'edat.

Per tant, l’assegurança esportiva per a menors de 16 anys (inclosos) està subvencionada i oferta per la UFEC.

En conseqüència ara la FEEC treballa amb dues companyies d’assegurances: Mapfre Assegurances Generals i Sabadell Grup Assegurador.

Aquest fet va comportar una reestructuració de les categories de la llicència federativa, que van passar a partir del 2007 a ser les següents:

- Categoria Sub-14: Des del naixement fins als 13 anys inclosos. Modalitat única
- Categoria Sub-17: Dels 14 als 16 anys inclosos. Modalitat única
- Categoria Sub-18: Federats de 17 anys. Amb modalitats: A, B, C i D
- Categoria Majors: Dels 18 fins als 75 anys inclosos. Amb modalitats: A, B, C, D i E
- Categoria Supra-75: Majors de 75 anys. Modalitat única (F)

Com en els darrers anys, està en marxa la publicació del llibret de llicències, amb tota la informació detallada de les cobertures i prestacions de les llicències. Aquest llibret es farà arribar a tots els federats de l'any 2007 amb l’últim Vèrtex de l’any.

Assegurança sub-14 i sub-17

Les Llicències Federatives de la FEEC de les categories Sub-14 i Sub-17 serveixen per participar en les competicions pròpies de la FEEC i, en el àmbit del lleure, donen cobertura per a qualsevol altre esport que el menor practiqui de forma no competitiva.

Les llicències Sub-14 i Sub-17 tenen cobertura mundial i permeten que el federat pugui competir a competicions catalanes, estatals (amb l’habilitació de la FEDME) o internacionals (amb l’habilitació de la FEDME si s’escau).

L’àmbit geogràfic de cobertura és per tot el món, i queda coberta la pràctica d’activitats de tots els esports.
Característiques generals de l'assegurança (sub-14 i sub-17)


Assegurança sub-18, majors i supra-75

Les llicències de les categories Sub-18, Majors i Supra-75 continuen estan contractades directament des de la FEEC amb Sabadell Grup Assegurador. Enguany es canvien bona part de les cobertures sanitàries, que en línies generals augmenten.
Característiques generals de l'assegurança (sub-18, majors i supra-75)


Cal considerar que respecte al Pla de l'any 2007:

1/ S’amplia el termini de notificació d’accidents. En cas d'accident els titulars de la llicència han de comunicar l'accident al telèfon d'assistència que apareix a la tarja federativa en un termini d'una setmana (7 dies naturals), encara que es pugui pensar que la lesió no és greu i no requerirà assistència mèdica. Si no es compleix aquest requisit la companyia asseguradora no es fa càrrec de les despeses assistencials derivades d'aquell accident.

2/ Les llicències de modalitats A i B, amplien l’àmbit geogràfic de cobertura passant a ser: Espanya, Pirineus Francesos, Andorra i Portugal.

3/ Les llicències de modalitat C, amplien l’àmbit geogràfic de cobertura passant a ser: Espanya, Pirineus Francesos, Andorra i Portugal.

4/ La Bicicleta de Muntanya (BTT) s’inclou a la modalitat C.

5/ La modalitat C inclou una nova modalitat: el Canicross.

6/ S’augmenten les cobertures pels majors de 75 anys respecte a anys anteriors i s’amplia l’àmbit geogràfic de cobertura passant a ser: Espanya, Pirineus Francesos, Andorra i Portugal. Els majors de 75 anys han d’acollir-se a la categoria Supra-75.

Terminis de validesa i tramitacions

- Cal tenir present que la validesa de la llicència de 2007 expira el 31 de desembre.
- La llicència del 2008 serà vàlida a partir de l'1 de gener encara que s'hagi expedit abans.
- Es pot iniciar la tramitació de les llicències de 2007 a partir del dia 26 de novembre de 2007.
- Recordeu que, a partir de l'1 de gener, la data de vigència de la llicència és l'endemà (24h.) de la seva tramitació a la FEEC tot i que físicament el federat encara no disposi de la seva llicència.
- Convé tramitar la llicència amb temps a la vostra entitat, i abans de principis d'any per disposar de cobertura des del primer moment. Penseu en els dies de festes nadalenques i ponts.

- MOLT IMPORTANT: Verifiqueu que l'adreça i la resta de dades que subministra la vostra entitat són correctes.

Penseu que si no ho són podreu tenir una llicència amb dades errònies, deixar de rebre la revista Vèrtex i d'altres inconvenients. Si no heu fet cap canvi de domicili o d'altres dades, només necessitarem el Nom, Cognoms i DNI si ja havíeu tingut la llicència del 2007.


Feu ús i difusió de la llicència

- Aquest any 2007, més de 26.300 persones han confiat en els avantatges d'estar federat i pertànyer a aquest col·lectiu.
- Si teniu amics o coneguts que encara no estan federats, informeu-los dels avantatges de posseir la llicència federativa. A més, hi ha un sistema de tramitació de llicència a través d'Internet per aquells que la vulguin obtenir per primera vegada.
- Feu ús dels avantatges de la llicència: descomptes, participació en activitats, etc.
- Consulteu la web o subscriviu-vos al butlletí electrònic per estar al dia de totes les novetats i notícies d'actualitat.


Llicència FEEC, una muntanya d'avantatges

Aquest any 2007, més de 26.300 persones han confiat en els avantatges d'estar federat i pertànyer a aquest col·lectiu. La llicència federativa representa a més d'una assegurança personal, l'obtenció d'una sèrie d'avantatges, preu especial als refugis, descomptes a botigues, estacions d'esquí, càmpings, etc.

La llicència de la FEEC us ofereix:

- Participació en Campionats, Copes Catalanes i competicions de: Caminades de Resistència, Curses de Muntanya, Escalada Esportiva, Esquí de Muntanya, Marxes Tècniques, Raids d'esports de Muntanya, Ral·lis d'Alta Muntanya i Curses d'Orientació (en conveni amb la Fed. Cat. de Curses d'Orientació) i Duatlons de Muntanya - XM Duathlon Series (en conveni amb la Fed. Cat. de Triatló), Canicross (en conveni amb altres federacions)

NOTA: Per a les competicions d'altres esports i especialitats cal tenir la llicència federativa corresponent.

- Participació en activitats de la FEEC i de les entitats amb preus avantatjosos (campaments, aplecs, activitats de joventut, etc.).

- Una llarga llista de serveis amb descompte
- Recepció a domicili de la revista Vèrtex. 6 números a l'any (excepte el col·lectiu infantil i la modalitat A)

- Preus especials als refugis de la FEEC i tarifes especials en la utilització dels refugis de les entitats federades

- Accés a centres de documentació i arxius especialitzats


- Possibilitat d'accés a subvencions i premis per activitats d'alt rendiment esportiu (activitats alpinístiques, expedicions, centres de tecnificació, etc.)

- Possibilitat d'incorporació als centres de tecnificació d'esquí de muntanya, escalada esportiva, alpinisme o Curses de Muntanya, per a aquells joves que vulguin assolir l'alt rendiment i competir

- Accés a formació de qualitat: cursos de promoció de diferents especialitats a preus subvencionats, activitats docents de l'ECAM (titulació de tècnics, reciclatges, etc.) i el Curs de Medicina i Socors de Muntanya a preu reduït.

- L'adquisició d'una pòlissa d'assegurança amb Sabadell Grup Assegurador, segons les condicions de les diferents modalitat establertes

- Assistència en salvaments efectuats pels Grups de Rescat de Muntanya de tot el món, segons les condicions de la Pòlissa.

- Possibilitat d'habilitació de la llicència per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME). Abonant la quota corresponent, el posseïdor de la llicència podrà gaudir a més de tots els avantatges de la FEEC, d'aquells que ofereix la FEDME. Més informació.

La llicència de la FEEC és obligatòria per a la participació en les competicions, cursos de formació, estades de joves alpinistes, i altres activitats esportives oficials de la FEEC.